3 Kasım 2017 Cuma

Büyük Asgard Duvarı






Tanrılar yaşadıkları toprakların etrafına, devlerden korunmak için bir duvar örmek isterler. Fakat duvar herhangi bir duvar olmamalıdır ve bunu sadece kendi başlarına yapamayacaklarının farkına varırlar. Bu nedenle bir duvarcı ustası bulmaya koyulurlar ve daha önce görmedikleri, fakat istedikleri duvarı fazlasıyla örebileceğini söyleyen bir duvarcı ustasını işe almaya karar verirler. Fakat bu ustanın sakladığı şey, aslında devlerle akraba olmasıdır.

Duvarı örmeyi kabul eden usta, emeğinin karşılığı olarak Tanrılardan Güneşi, Ayı ve Tanrıça Freja'yı ister. Duvarı örmesine sadece atı Svadilfoeri yardım edecektir ve eğer işini üç mevsimlik zamanda bitiremezse anlaşmayı kaybedecektir. Anlaşma yapıldığı sırada Thor olmadığı için Loki onun yerine konuşur ve bu anlaşmanın imkansız olduğunu, belirtilen sürede işin asla bitmeyeceğini söyleyerek, önce kesinlikle karşı çıkan diğer Tanrıları kabul etmeye ikna eder.

Tanrılar böylece anlaşmayı kabul edip, sadık kalacaklarına ant içerek büyük bir yükümlülük altına girerler.

Duvarcı ustası bütün gün çalışır ve akşam olunca taş çekmek için atını alır.Fakat atın nasıl taş çektiğini gördüklerinde Tanrılar dehşete kapılır, çünkü at kendisinden ve ustasından kat kat büyük taşları kolaca çekip ,beklenmeyecek bir iş yapar. Anlaşmayı kaybedeceklerinden korkan Tanrılar her şeyin sorumlusu olan Loki'nin üstüne yürürler. Tanrıların gazabından korkan Loki hemen bir hinlik düşünür ve kendisini bir kısrağa dönüştürür.

Son gece, son taşları çekmek için yola koyulan usta ve atının karşısına atlar. Yaptığı hareketlerle atı baştan çıkarmayı başarır ve ipini kopartan at ile kısrak kılığındaki Loki koşup çalılarda kaybolur ve tüm gece ortalarda gözükmez.

Haliyle usta duvarını zamanında bitiremez ve sadece devlerin sahip olabileceği türde bir öfkeye kapılıp kimliğini açığa çıkarır ve etrafa zarar verir.Tam zamanında geri dönen Thor Tanrıların karşı karşıya kaldığı tehlikeyi görür ve kudretli çekicini sallayıp devin kafasını patlatır.
Tanrılar böylece ödenecek bir şey olmadan neredeyse biten duvara sahip olurlar.

Ama son gülen yine Loki olur çünkü o geceden kısa bir süre sonra, Odin'in ileride gözde bineği olacak olan, korkunç bir tay doğurur. Bu tay ise sekiz bacaklı at Slepinir'dir.





2 yorum:

  1. loki niçin son gülen oluyor acaba? sancılı bir doğum geçirmemiş mi?

    bu arada güzel blog :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 😇
      Son gülen Loki'dir, çünkü; doğurmuş olduğu sekiz bacaklı at Sleipnir Yggdrasil üzerinde gezinebilen, ve böylece diyarlar arası yolculuk yapabilen, aynı zamanda hızlı bir attır, Odin'in gözde bineğidir. 😇

      Sil